Prof. Dr. M.A.J. Huijbregts, faculty of science, Radboud Universiteit, Nijmegen

Herontwikkeling van de cursus milieukunde
Terug
Home
Referenties
Prof. Dr. M.A.J. Huijbregts, faculty of science, Radboud Universiteit, Nijmegen

Bij de herontwikkeling van ons studieonderdeel: Milieukunde (3 EC)naar TBL hebben we in alle fasen van het proces goede begeleiding gekregen.

Het team van docenten (N=8) nam deel aan een drietal in company workshops over TBL:

  • Sept.2016: basis principes TBL & het ontwikkelen van applicatieopdrachten
  • Okt. 2016: formuleren van leerdoelen en eigen applicatieopdrachten ontwikkelen
  • Nov.2016: faciliteren van het TBL proces en goede toetsvragen ontwikkelen

Tussen de workshops door werden onze applicatieopdrachten gereviewd en kregen we constructieve feedback. Ook onze studiegids werd van feedback voorzien net als de iRAT tRAT vragen en de toetsvragen voor het afsluitende tentamen.

Tijdens de uitvoering van de eerste sessies werden we geobserveerd en hiervan ontvingen we een evaluatierapport. Na afloop kregen we feedback over hoe we onze vaardigheden bij de uitvoering van TBL konden verbeteren.

Ilse Erich was zeer behulpzaam bij de herontwikkeling van milieukunde. Sommige docenten hadden theoretische kennis over TBL maar het ontbrak ons aan de praktische ervaring. De bijdrage van Ilse was significant en hielp ons team van een gelimiteerde theoretische kennis naar de praktische ervaring bij het implementeren van TBL, vooral bij de ontwikkeling van applicatieopdrachten. Ilse combineerde theoretische kennis met een praktische mindset van hoe TBL in de praktijk zou werken binnen ons vakgebied. Dit werd door de docenten zeer gewaardeerd. Ilse bleek in staat om actief mee te denken over de onderwerpen binnen milieukunde en gaf concrete suggesties hoe wij kwalitatief hoogwaardige opdrachten konden ontwerpen. Het ontwerpen van dergelijke toepassingsopdrachten vereiste een totale andere insteek van ons als docenten dan wat we gewend waren. Het was niet eenvoudig maar met haar hulp hebben we alle onderwerpen binnen milieukunde kunnen omzetten naar TBL; klimaatverandering, vervuiling, fragmentatie en bio-invasie.  Dit studieonderdeel moest worden omgezet in een relatief korte tijd. Zelf hadden we het nooit gered zonder de geboden training en begeleiding.

Terug
Bekijk hier onze publicaties

TBL Academie

Dotter 25
1391 SK Abcoude
info@tbl-academie.nl
bank : NL40KNAB0257270442
 

 

 

Marianne de Klerk   06 34 04 08 05

Ilse Erich                    06 46 63 33 09

 

De TBL Academie wordt gesteund door de Europese TBL community (ETBLC) en de Amerikaanse TBL collaborative (TBLC) www.teambasedlearning.org

© 2019 | Deze website is gemaakt door Invormatie
Top