Basisworkshop TBL

Team-Based Learning (TBL) is een activerende student-gecentreerde onderwijsvorm, gericht op samenwerkend leren ingegeven door een specifieke opeenvolging van kenmerkende individuele studentactiviteiten, groepswerk en directe feedback. Hierdoor ontstaat een motiverend kader waarin studenten elkaar verantwoordelijk houden om goed voorbereid naar de bijeenkomsten te komen en gezamenlijk als team, casuïstiek op te lossen. Teams werken aan authentieke taken, bereiken consensus door het nemen van gezamenlijke beslissingen en ontwikkelen vaardigheden gericht op samenwerking en probleem oplossing. TBL doet een beroep op het zelfregulerend vermogen van studenten door de onderwijs-opdrachten zodanig te ontwerpen dat men in groepsverband kennis gaat toepassen in plaats van kennis te reproduceren op een toets.

 

Workshop: De basisprincipes van TBL

Tijdens de workshop worden het proces en de essentiële elementen van een effectieve TBL-module over het voetlicht gebracht. De workshop volgt het TBL-format: de deelnemer voert een (zeer korte) voorbereidingsopdracht uit, doet een iRAT (individual Readiness Assurance Test) en een tRAT (team Readiness Assurance Test) en werkt samen in een team met andere deelnemers aan een groepsopdracht. Door zelf in de rol van student het TBL-proces te ervaren, kan de deelnemer aan het einde van de workshop beargumenteren hoe de essentiële elementen van TBL het leren in een kleine groep positief beïnvloeden. Tevens heeft de deelnemer aan het einde van de workshop inzicht in de voordelen en uitdagingen van TBL.

 

Trainer

Ilse Erich, onderwijskundige en gecertificeerd TBL train de trainer
TBL Academie

Inschrijving en administratie
Marianne de Klerk
TBL Academie

Tijd en duur
De workshop duurt 3,5  uur dit is inclusief een koffie/thee pauze.

13:30 – 17:00 basis workshop TBL

Locatie
Hotel van de Valk, stationsweg 91 in Breukelen 

Kosten
Basisworkshop TBL: 125,00 euro
 

Aanmelden
U kunt zich voor de workshop aanmelden door het contactformulier op de website in te vullen. 

Betaling
Na ontvangst van uw betaling wordt uw inschrijving definitief. U krijgt hierover bericht en vervolgens sturen wij u de benodigde voorbereidende materialen toe via email.

Bij aanmelding gaat u akkoord met de algemene voorwaarden. Annuleren kan alleen schriftelijk. Bij annulering na 8 april 2019 wordt 50% in rekening gebracht. 

TBL academie
NL40 KNAB 0257 2704 42
Ovv: workshop Breukelen en naam deelnemer.

Aanmeldformulier

Hiernaast in het aanmeldformulier ziet u een invulveld waarin u kunt aangeven voor welk onderdeel van de masterclass u zich wilt inschrijven:

  • De introductie workshop TBL 

Bij aanmelding gaat u akkoord met de algemene voorwaarden. Annuleren kan alleen schriftelijk. Bij annulering na 8 april 2019 wordt 50% in rekening gebracht. 

Ik ben geen robot (Vink aan)
Bekijk hier onze publicaties

TBL Academie

Dotter 25
1391 SK Abcoude
info@tbl-academie.nl
bank : NL40KNAB0257270442
 

 

 

Marianne de Klerk   06 34 04 08 05

Ilse Erich                    06 46 63 33 09

 

De TBL Academie wordt gesteund door de Europese TBL community (ETBLC) en de Amerikaanse TBL collaborative (TBLC) www.teambasedlearning.org

© 2019 | Deze website is gemaakt door Invormatie
Top