Basis TBL workshop op 9 mei van 13.30 -17.00 uur in Breukelen

Masterclass TBL

ETBLC organiseert een masterclass in samenwerking met de TBL academie & het AMC Team-Based Learning: het leren van de student centraal

Team-Based Learning (TBL) is een activerende student-gecentreerde onderwijsvorm, gericht op samenwerkend leren ingegeven door een specifieke opeenvolging van kenmerkende individuele studentactiviteiten, groepswerk en directe feedback. Hierdoor ontstaat een motiverend kader waarin studenten elkaar verantwoordelijk houden om goed voorbereid naar de bijeenkomsten te komen en gezamenlijk als team, casuïstiek op te lossen. Teams werken aan authentieke taken, bereiken consensus door het nemen van gezamenlijke beslissingen en ontwikkelen vaardigheden gericht op samenwerking en probleem oplossing. TBL doet een beroep op het zelfregulerend vermogen van studenten door de onderwijs-opdrachten zodanig te ontwerpen dat men in groepsverband kennis gaat toepassen in plaats van kennis te reproduceren op een toets.

Deze masterclass bestaat uit twee workshops, waarbij de tweede workshop een verdieping is van de inhoud van de eerste workshop. De tweede workshop is niet te volgen zonder enige kennis over TBL. Als u daar niet aan voldoet dan kunt u voorafgaand aan workshop 2 deelnemen aan de introductieworkshop over TBL.

Introductie workshop: De basisprincipes van TBL

Tijdens de workshop worden het proces en de essentiële elementen van een effectieve TBL-module over het voetlicht gebracht. De workshop volgt het TBL-format: de deelnemer voert een (zeer korte) voorbereidingsopdracht uit, doet een iRAT (individual Readiness Assurance Test) en een tRAT (team Readiness Assurance Test) en werkt samen in een team met andere deelnemers aan een groepsopdracht. Door zelf in de rol van student het TBL-proces te ervaren, kan de deelnemer aan het einde van de workshop beargumenteren hoe de essentiële elementen van TBL het leren in een kleine groep positief beïnvloeden. Tevens heeft de deelnemer aan het einde van de workshop inzicht in de voordelen en uitdagingen van TBL.

Gevorderden workshop: Het ontwikkelen van een TBL module

Het introduceren van actief en samenwerkend leren is niet zonder uitdagingen. Hoe kan het bestaande materiaal worden omgezet naar een TBL module? En welke delen van het curriculum zijn daarvoor geschikt? Deze workshop gaat in op de principes van het effectief ontwerpen van een TBL-module en in het bijzonder van toepassingsopdrachten voor TBL. Aan de hand van uw huidige onderwijsmaterialen (leerdoelen, opdrachten, casuïstiek) kunt u werken aan een TBL ontwerp voor uw eigen onderwijs. Door elkaars ontwikkelde materialen te reviewen m.b.v. een peer review tool krijgt u tips om uw materialen te verbeteren.

De workshop zal in TBL vorm worden gegeven en er wordt van de deelnemers enige kennis over TBL verwacht. Mocht u onbekend zijn met TBL met de vaste volgorde van activiteiten, dan kunt u ook deelnemen aan de introductie workshop in de ochtend.

Trainers
Jacqueline A. Vos
Center for Evidence-Based Education, AMC Amsterdam

Joy de Vries
TBL Academie

Inschrijving en administratie
Marianne de Klerk
TBL Academie

Tijd en duur
Beide workshops duren 3 uur.

09:30 – 12:30 Introductie workshop
12:30 – 13:30 Pauze (lunch op eigen gelegenheid)
13:30 – 16:30 Gevorderden workshop

Locatie
Academisch Medisch Centrum Amsterdam

Kosten
Introductie worrkshop TBL:
95 euro pp (ochtend). 

Gevorderde workshop:
95 euro pp (middag).

Beide workshops:
145 euro pp (let op: lunch op eigen gelegenheid)

Aanmelden
U kunt zich voor beide of één van de workshops aanmelden door onderstaand aanmeldformulier in te vullen. 

Betaling
Na ontvangst van uw betaling wordt uw inschrijving definitief. U krijgt hierover bericht en vervolgens sturen wij u de benodigde voorbereidende materialen toe via email.

Bij aanmelding gaat u akkoord met de algemene voorwaarden. Annuleren kan alleen schriftelijk. Bij annulering na 14 september 2018 wordt 50% in rekening gebracht. 

TBL academie
NL40 KNAB 0257 2704 42
Ovv: masterclass 28 september

Aanmeldformulier

Hiernaast in het aanmeldformulier ziet u een invulveld waarin u kunt aangeven voor welk onderdeel van de masterclass u zich wilt inschrijven:

  • De introductie workshop TBL in de ochtend
  • De gevorderde workshop in de middag
  • Beide workshops 

Bij aanmelding gaat u akkoord met de algemene voorwaarden. Annuleren kan alleen schriftelijk. Bij annulering na 14 september 2018 wordt 50% in rekening gebracht. 

Ik ben geen robot (Vink aan)
Bekijk hier onze publicaties

TBL Academie

Dotter 25
1391 SK Abcoude
info@tbl-academie.nl
bank : NL40KNAB0257270442
 

 

 

Marianne de Klerk   06 34 04 08 05

Ilse Erich                    06 46 63 33 09

 

De TBL Academie wordt gesteund door de Europese TBL community (ETBLC) en de Amerikaanse TBL collaborative (TBLC) www.teambasedlearning.org

© 2019 | Deze website is gemaakt door Invormatie
Top